Continuous Performance Test

Fra NeuroWiki
Spring til navigation Spring til søgning

"Vigilitetstest, som kræver, at opmærksomheden fokuseres på et enkelt eller nogle få mål i lang tid, hvor forsøgspersonen skal opdage og reagere på disse mål. Som regel er der registrering af både antal fejl og reaktionstiden. De fleste CPT-test er varianter af den oprindelige udgave af Rosvold et al. (1956). Her var der to opgaver, som begge omfattede en præsentation af bogstaver enkeltvis. I den lettere skulle forsøgspersonen reagere hver gang bogstavet X blev præsenteret. I den sværere skulle forsøgspersonen kun reagere på de X'er, som kom umiddelbart efter bogstavet A.

I undersøgelser af arbejdshukommelse er ‘N-back’ varianten blevet almindelig. Fx vil 2-back indebære, at forsøgspersonen skal reagere på et bogstav, hvis og kun hvis dette bogstav optrådte 2 positioner længere tilbage.


Kilder

  • Gads Psykologileksikon, 3. udgave, 2010. Gengivet med tilladelse fra Gads Forlag og hovedredaktør Jens Bjerg. Forfattet af neuropsykolog Anders Gade.
  • Rosvold, H.E. et al. (1956). A continuous performance test of brain damage. Journal of Consulting Psychology, 20, 343-350."


/Neuropsykologerne, Neurokirurgisk Klinik, RH --Sine Munk 17. mar 2013, 07:21 (UTC)