Forskel mellem versioner af "News"

Fra NeuroWiki
Spring til navigation Spring til søgning
(30.1. og 1.2. 2013)
Linje 2: Linje 2:
  
  
== 30.1. og 1.2. 2013 ==
+
== 30. januar og 1.februar 2013 ==
 
=== Anatomilaboratorium på Panum ===
 
=== Anatomilaboratorium på Panum ===
 
Tiderne for booking af laboratoriet er nu fordelt. Det er muligt at se Kåre Fugleholm, Lars Bøgeskov og Jørgen Tranum Jensen demonstrere perifere nerver 1.2.13 kl. 13-15.00.
 
Tiderne for booking af laboratoriet er nu fordelt. Det er muligt at se Kåre Fugleholm, Lars Bøgeskov og Jørgen Tranum Jensen demonstrere perifere nerver 1.2.13 kl. 13-15.00.
  
 
--[[Bruger:Viola Olesen|Viola Olesen]] 18. jan 2013, 12:24 (UTC)
 
--[[Bruger:Viola Olesen|Viola Olesen]] 18. jan 2013, 12:24 (UTC)
 
  
 
==27. november 2012==
 
==27. november 2012==

Versionen fra 18. jan 2013, 14:25

På denne side finder du nyheder primært af relevans for Neurokirurgisk Klinik, Rigshospitalet


30. januar og 1.februar 2013

Anatomilaboratorium på Panum

Tiderne for booking af laboratoriet er nu fordelt. Det er muligt at se Kåre Fugleholm, Lars Bøgeskov og Jørgen Tranum Jensen demonstrere perifere nerver 1.2.13 kl. 13-15.00.

--Viola Olesen 18. jan 2013, 12:24 (UTC)

27. november 2012

Ny afdelingslæge - chef for akut neurokirurgiteam

Det er en fornøjelse at byde velkommen til Jesper Kelsen som ny afdelingslæge i neurokirurgisk klinik fra den 1. januar 2013. Vi har skabt et nyt specialteam i neurokirurgisk klinik som omfatter akut neurokirurgi og Jesper er teamchef for dette team. Den akutte neurokirurgi - det neurokirurgiske vagtarbejde er en ganske stor del af neurokirurgien som fortjener samme fokus og kvalificering som de andre teamområder i neurokirurgien. Dette nye team bliver uden konkurrence klinikkens største team, da stort set alle læger i klinikken på den ene eller anden måde indgår i vagtarbejdet, ligesom der er mange samarbejdspartnere såvel indenfor Rigshospitalet som udenfor. Det bliver Jespers opgave at udtænke nye veje og måder at koordinere vagtarbejdet og samarbejdet med andre afdelinger, ligesom Jesper selv vil indgå i bagvagtsfunktionen. Det er planen at de næste afdelingslægestillinger der kommer, vil få allokeret en del af deres ansættelsestid til det nye akutteam. Jannick Brennum

6. november 2012

Gintberg på Riget

Så er det tilladt at tælle ned og at glæde sig - måske for nogen også at mærke lidt kriller i maven. For en ganske særlige landsdækkende TV premiere nærmer sig, og du/vi og Riget er at se på DR1 torsdag d. 8. november kl. 20 - i det første program i rækken af en ny sæson af " Gintberg på Kanten - Riget", denne gang med fokus på offentlige institutioner.

Se udsendelsen

2. november 2012

Kronik om organdonation i Weekendavisen uge 44

Hermed et tip om en særdeles velskrevet kronik i Weekendavisen uge 44 (2.-8. november) af antropolog Anja Marie Bornø Jensen, som vi kender her i klinikken fra sit feltarbejde i forbindelse med sin pH.D.-afhandling "Orchestrating an Exceptional Death: Donor Family Experiences and Organ Donation in Denmark". Artiklen, "Et anderledes farvel", resumerer hvad de pårørende går igennem, hvordan de bliver støttet og informeret, og hvad der er vigtigt for dem undervejs og efterfølgende. Kronikken bidrager sagligt til debatten efter Danmarks Radios dokumentar om "Carina - pigen der ikke ville dø".

Det er ikke muligt at linke til artiklen elektronisk, så man må købe avisen.

--Viola Olesen 6. nov 2012, 10:43 (UTC)

31.oktober.2012

Neurocenteret udvider intensiv og NIMA i 2013

Det er glædeligt at der nu er fundet ekstra plads til Neurocenteret så vi har mulighed for at gennemføre den tiltrængte udvidelse af vores intensiv og semiintensiv kapacitet. Udvidelsen kommer formodentligt til at ske hen under sommeren 2013.

For at få plads til denne udvidelse, rykkes neurokirurgisk ambulatorium og neuropsykolog undersøgelsesrum ned i opgang 85 - det er den nye bygning for enden af hovedkomplekset, ved opgang 2.

En del af de neurologiske ambulatorier samles i Rockefeller Institutbygningen for at give plads til rokaden.

Centerledelsen vil i de kommende uger arbejde på detaljeret planlægning af udvidelsen. Det betyder at der endnu ikke er truffet beslutning om hvor de forskellige funktioner kommer til at ligge på 9. sal.

Janne Jakobsgaard & Jannick Brennum

24. oktober 2012

2014 Year of the Brain

European Brain Council har besluttet at 2014 skal være hjernens år, men pga. stor international støtte til projektet er det udvidet til "The Age of the Brain". Følg med her og lær mere om projektet Age of the Brain --Jannick Brennum 24. okt 2012, 14:48 (UTC)]

18. oktober 2012

Billetter til verdensklasse håndbold

Bold.png

Rigshospitalets Idrætsforening har et godt tilbud til dig INVITATION TIL VERDENSKLASSE HÅNDBOLD & UNDERHOLDNING FOR HELE FAMILIEN Der er lagt op til et brag af en fest, når KIF Kolding København indtager TRE-FOR Arena Brøndby (Brøndby Hallen) d. 24. oktober, hvor Århus Håndbold kommer på besøg. Der vil være aktivitets-zone før kampen, kæmpe lys- og lydshow, underholdning i pausen og efterfølgende autografskrivning, hvor du altså har mulighed for at opleve stjerner som Joachim Boldsen, Kasper Hvidt, Lars Jørgensen, Bo Spellerberg, Lasse Boesen og Kim Andersson på tætteste hold. Dørene åbner kl. 17:00 og der vil være aktiviteter i hallen fra start til slut.

Vi har sikret os et begrænset antal billetter til kampen og du kan nu hente op til 2 billetter uden beregning og derudover tilkøbe yderligere billetter med 50 % rabat, så du har mulighed for at tage venner og familie med.

HENT DINE BILLETTER PÅ INTRANETTET > medarbejder > Fritid/Medarbejdertilbud > Idrætsforeningen

Vælg billettypen "invitation", for at benytte dine to invitations-billetter og vælg derefter voksen/barn/pensionist for eventuelle tilkøb. Rabatten fratrækkes i slutningen af købsprocessen og alle tilkøbspriser er + billetlugen.dks gebyr på 20 kr. pr. billet.


12. oktober 2012

Hoveduddannelsesforløb i neurokirurgi 2013

Der er opslået tre nye hoveduddannelsesforløb i neurokirurgi til besættelse pr. 1.1.2013. Der er en stilling i hhv. Region Nord, Region Syd og Region Øst. Ansøgningsfrist er 29.10.12. Ansættelsessamtaler finder sted 15.11.12 i Odense. Læs stillingsopslaget --Viola Olesen 24. okt 2012, 21:10 (UTC)

Ny afdelingslægestilling i opslag

Der er slået en ny afdelingslægestilling op til besættelse 1. januar 2013. Det er besluttet at styrke vores indsats med det akutte neurokirurgiske arbejde, hvorfor den nye afdelingslægestiling er målrettet denne funktion. Afdelingslægen får en udviklende og koordinerende funktion for det akutte område og kommer til at fokusere sin tid på denne funktion. Afdelingslægen bliver teamchef for et nyoprettet "Akutteam", samt indgår i afdelingens specialteam "Neurointensiv og traumatologi". Der er ansøgningsfrist til stillingen den 9. november. Jannick Brennum

Neuropsykologstilling i opslag

Vi har slået en neuropsykologstilling op til besættelse snarest muligt. Dette skyldes at Sine Munk skal gøre sin specialistuddannelse som neuropsykolog færdig, og som led i dette desværre er nødt til at forlade os i en periode for at supplere med andre ansættelser. Det betyder så til gengæld at Sine kommer tilbage efterfølgende med en masse ny viden om neurorehabilitering, som vil komme vores patienter til gavn.Jannick Brennum

Reservelægestillinger i opslag

Vi har slået et antal 1-årige reservelægestillinger op til besættelse 1. januar 2013. Jannick Brennum

16. oktober 2012

WEB video projekt

Film.png

Der er hurtig fremdrift i vores WEB video projekt. Der er lavet drejebog og produktionsplan således at vi på blot tre dage får alle de filmklip i kassen, der skal bruges til denne første fase af projektet. Målet med projektet er at integrere videoklip i afdelingens hjemmeside, som giver vores patienter og deres pårørende mulighed for på en ny måde at forberede sig på mødet med os. Vi ønsker med disse videoklip at give patienterne og deres pårørende en forhåndsoplevelse af hvordan et typisk patientforløb er hos os, med alle de forskellige delelementer der indgår. Videoklippene kommer til at omfatte:

  • Modtagelse i receptionen i ambulatoriet
  • Indledende vurdering hos speciallæge
  • Indledende vurdering hos sygeplejerske
  • Anæstesilæge prætilsyn
  • Blodprøvetagning
  • Indlæggelse på sengeafsnit
  • Operation
  • Postoperativ observation i NOPA
  • Postoperativ MR-skanning
  • Udskrivelse fra afdelingen

Den 29., 30. og 31. oktober er afsat til at optage alle de filmklip der skal bruges i projektet. Det betyder at I kommer til at møde en masse mennesker med kamera, lys, skuespillere mm. Dette bliver nogle hektiske og spændende dage, og vi kommer utvivlsomt til at "gå i vejen" for mange af Jer mere end én gang. Mandag den 29. er optagelserne koncentreret om ambulatoriet, om tirsdagen er optagelserne koncentreret om et af sengeafsnittene og om onsdagen foregår det meste på operationsgangen og radiologisk klinik. Jannick Brennum

11. oktober 2012

Pigen der ikke ville dø

Udsendelsen handler om en ung pige, der bliver svært kvæstet i en trafikulykke. Kollegerne på Neurokirurgisk afdeling i Århus vurderede, at hun ville dø som følge af de svære kvæstelser, men på trods af dette overlevede hun. Du kan gense udsendelsen på dette Link. Jannick Brennum

10. oktober 2012

Ekstrabladets artikel om hjernedød

I aften sendes udsendelsen på DR om en ung piges forløb på Neurokirurgisk afdeling i Århus. Problemstillingen er at man vurderede at hun ikke ville overleve og fortalte familien det meget firkantet og samtidigt spurgte ind til muligheden for organdonation. Denne udsendelse har startet en del medieomtale om organdonation, som denne i Ekstrabladet. Det vigtige budskab fra neurokirurgien er at hjernedødsundersøgelsen er sikker. Når der opstår tvivl i nogle tilfælde er det fordi der er foretaget et lægefagligt skøn vedrørende sandsynligeheden for overlevelse, og sådanne skøn er ikke 100% sikre, i modsætning til hjernedødsdiagnosen. Jannick Brennum

Den Danske KvalitetsModel genbesøg den 2.& 3. oktober var uden anmærkninger og med roser

Vi har nu modtaget rapporten fra det fokuserede genbesøg af DDKM den 2. og 3. oktober til høring. Det er dejligt at kunne meddele, at alle standarder er opfyldt og at vi er indstillet til akkreditering uden bemærkninger. Den sædvanlige proces er nu, at hospitalet kan komme med indsigelser indtil den 17. oktober og herefter, at den ledende surveyor har en uge til at besvare disse. Denne proces er ikke aktuel, da Rigshospitalet er indstillet til akkreditering uden bemærkninger. Derfor afventer vi nu kun Akkrediteringsnævnets behandling af rapporten, det sker den 7. november, se vedhæftede aftaleoversigt. Jannick Brennum

WEB video projekt

I dag holdes 3. møde med planlægning af vores WEB-video projekt. WEB-video projektet er et innovationsprojekt som vores klinik er blevet opfordret til at gennemføre med støtte fra RH's direktion. Målet med projektet er at videreudvikle RH's hjemmeside, således at det i fremtiden suppleres med video. Vi er overbeviste om, at vi kan skabe en mere spændende og informativ hjemmeside for patienter, pårørende og alle andre der søger information, ved at supplere med videoklips. Det skal naturligvis have et professionelt touch, hvorfor dette projekt gennemføres sammen med RH's kommunikationsafdeling og selskabet Great Dane Communication. Vi har fået 3 måneder til at vise at vores ide er gennemførlig med det ønskede resultat. Planen er, at vi laver er serie af mindre videoklips som til sammen beskriver forskellige dele af et patientforløb. Nogle videoklip vil være meget overordnede og kunne bruges i mange patientforløbsbeskrivelser på hele RH, andre vil være meget specifikke for det enkelte forløb. Med tiden er det meningen at der opbygges et stort videotek, hvor man kan vælge videoklip, som understøtter det budskab, man ønsker at bringe på hjemmesiden. Jannick Brennum

2.oktober 2012

NIMA projektstilling til Arnar Astradsson

Arnar Astradsson starter i dag i en 3 måneders projektstilling i klinikken med daglig funktion i NIMA. Arnar vil gå stuegang i NIMA dagligt, samt deltage i konferencerne på 2093. Vi ønsker med dette projekt at undersøge om en stilling af denne type, ville kunne sikre større kvalitet i arbejdet på NIMA, samt bedre koordinering mellem 2093, NIMA og de stationære afsnit. Det økonomiske fundament for dette projekt er bevilget af Centerledelsen. Jannick Brennum