Anbefalelsesværdige kurser

Fra NeuroWiki
Version fra 23. okt 2017, 23:34 af Thorbjørn (diskussion | bidrag) Thorbjørn (diskussion | bidrag) (Neurosurgical dissection course)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Spring til navigation Spring til søgning

Her giver vi hinanden tips om anbefalelsesværdige kurser.


Lægeforeningens jobsøgningskursus

Fejl ved oprettelse af thumbnail: Filen mangler


Hvad enten du søger introduktionssstilling, hoveduddannelsesforløb eller afdelingslægestilling, kan dette kursus anbefales. Her lærer du at skrive en struktureret og motiveret ansøgning, et målretttet CV og får tips til, hvilke aktiviteter man han nævne under de enkelte 7 lægeroller. Du bliver også klædt på, så du er velforberedt til jobsamtalen.





--Viola Olesen 18. okt 2015, 09:37 (UTC)

EANS HandsOn Course

EANS' eget færdighedskursus foregår i den smukke franske by Lyon. Der er en god balance mellem hand-on og foredrag. Det tætpakkede program byder på mikrokirurgi på bedøvede rotter, endoskopi samt især basale, men også mere avancerede adgange på kadavere. Én dag er forbeholdt spinale adgange inklusiv instrumentering vejledt af C-arm. Kurset er veltilrettelagt med et entusiastisk faculty. Kan anbefales til læger i hoveduddannelsen.

Prisen er meget rimelig.



--Viola Olesen 21. jun 2014, 15:08 (UTC)



Neuroradiologi, A-kursus for neuroradiologer

Et kursus der egentlig er obligatorisk A-kursus for Radiologiske Kursister, men som er meget relevant for både neurologer og neurokirurger.

Timerne er arrangeret således at man starter med en gennemgang af patofysiologien bag emnerne cerebrovaskulære sygdomme, neuroinfektioner, traumer, neuropædiatri, Øre-næse-hals sygdomme samt øjensygdomme, efterfulgt af cases og billeder. Dagene afsluttes med cases, hvor alle enkeltvis skal gennemgå et billede/case og foreslå en diagnose. Kurset begynder med en Multiple Choice test som man gentager den sidste dag, kun som et redskab man kan benytte til at vurdere om man tilegner sig mere viden.

Kurset er som helhed anbefalelsesværdigt, da vi under vores uddannelse ikke specifikt har undervisning i neuroradiologi, og man til tider kan savne kendskab til og teorien bag de forskellige typer af især MR scanninger og hvordan man skelner og tolker dem.

  • Varighed: 4 dage.
  • Sted: Aarhus.
  • Delkursusledere: Edith Nielsen (editniel@rm.dk), Leif Sørensen (leisoe@rm.dk)
  • Litteratur: Robert I Grossmann, David Yousem Neuroradiology, The Requisites


Kurset plejer at blive afholdt i uge 5.


Sujeeva Karunahara

EDHEP

EDHEP står for European Donor Hospital Education Programme. Kurset afholdes af Dansk Center for Organdonation og henvender sig til læger og sygeplejersker. Der er tale om teoretisk undervisning og praktisk samtaletræning med "pårørende" i en simuleret vanskelig samtale. Som kommende neurokirurg bør du ikke snyde dig selv for dette vigtige kursus. Deltagelse er gratis.


--Viola Olesen 4. dec 2012, 19:51 (UTC)



ATLS

ATLS er anerkendt som grundkurset for læger der arbejder med modtagelse og behandling af traumepatienter. Kurset indeholder mange praktiske øvelser. Afsluttes med en multiple choice eksamen og en praktisk case-baseret prøve. ATLS-kurset kan varmt anbefales til alle under neurokirurgisk uddannelse.


--Viola Olesen 4. dec 2012, 16:31 (UTC)



Copenhagen Skull Base Course

Hands-on-kirurgisk kursus. Her trænes standard- og avancerede adgange til strukturer nær kraniebunden. Undervisningen foregår på engelsk. Man får nok mest ud af kurset, hvis man har været minimum et par år i neurokirurgien. Det kan være en god idé at tilmelde dig sammen med en kollega, som er lige så erfaren som dig, idet man arbejder sammen i par.


--Viola Olesen 4. dec 2012, 10:01 (UTC)




Operative Skills in Neurosurgery

The Royal College of Surgeons of England holder til i historiske bygninger midt i London. Ikke desto mindre er undervisningsfaciliteterne topmoderne. Kurset er et hands-on-kursus, hvor der foruden forelæsninger foretages dissektioner og øves basale neurokirurgiske adgange. Første dag er mere eller mindre det samme som borekurset i Schweiz.

Til dig, som ikke kan vente på færdighedskurset i Aarhus eller har været på færdighedskurset og er sulten efter mere af samme skuffe.

Overnatning på Nuffield College (i nabobygningen) kan anbefales - især hvis man ikke er ked af Harry Potter-stemning.


--Viola Olesen 4. dec 2012, 16:51 (UTC)



Neurosurgery Week

Dette meget populære kursus afholdes på Royal College of Surgeons of England i London. Det består af tre delkurser: Neuroanatomi, Neuroradiologi og Kraniekirurgiske adgange. Undervisningen i neuroanatomi er formidabel og neuroradiologikurset på én dag er også rigtigt godt. Delkurset om de kraniekirurgiske adgange er ikke anbefalelsesværdigt. Der er for lidt hands-on og man behøver ikke tage til udlandet for at se en overlæge operere.

Man kan tilmelde sig et delkursus eller hele ugekurset.

Tip: Det er en spændende oplevelse at se Biblioteket og The Hunterian Museum, hvis du kommer forbi RCSEng.



--Viola Olesen 7. dec 2012, 08:13 (UTC)



Basic Microsurgery

Hvor svært kan det være at sy to arterier vandtæt sammen under et mikroskop? Det finder man hurtigt ud af! Kurset er meget intensivt med kun 3 deltagere, som sveder under den russiske dyrlæge, Yelena Akalenas, opmærksomme blik. Der arbejdes på bedøvede rotter. Kurset afsluttes med en "eksamen" på tid. Undervisningen foregår på New York Presbyterian Hospital under Columbia University. Der er næsten ugentlige kurser, man kan tilmelde sig.

Selvom vi måske ikke laver så mange kar- eller nerve-anastomoser i neurokirurgien, kan kurset varmt anbefales til dem, som vil træne instrumenthåndtering og koordination under mikroskop.


--Viola Olesen 7. dec 2012, 08:18 (UTC)

Neurosurgical dissection course

[http://neurosurgeryupdate.com/ Læs mere om neurosurgical dissection course

Kurset foregår i Coventry på universitetshospitalet i udkanten af byen. Det varer 3 dage og starter med en dags teoretisk undervisning i anatomi og neurokirurgiske adgange. Første kursusdag afsluttes med 3 timers praktisk kursus med operationer på kunstige babykranier, hvor man gennemgår EVD-anlæggelse og VP-shunts samt leder efter en kogle i fossa posterior. Dag 2 og 3 er praktiske dage med hands-on undervisning på kadavere. Man dissekerer i par og underviseren er hele tiden lige i nærheden til spørgsmål eller demonstrationer. Flere af kursusdeltagerne tog kurset pga. skull baseinteresse. Jeg brugte kurset mere som anatomiundervisning og mener derfor, at kurset kan tilgås af neurokirurgiske læger på flere niveauer. Hvis man skal have et regelret skull basekursus nævnte nogle af de andre kursusdeltagere, at det Københavnske skull base kursus er bedre. Kursusarrangørerne anbefaler et hotel, der ligger lidt uden for byen med swimmingpool, wellness og fitnesscenter. Faciliteterne har dog lukket når man har fri og transporten frem og tilbage til hospitalet må foregå med taxa, hvis man ikke har bil. Kurset går over i et 7 dages neurosurgical update course, hvor den nyeste neurokirurgiske viden gennemgås.


--Thorbjørn Søren Rønn Jensen 23. okt 2017, 21:34 (UTC)